Hallo, ik ben Saskia.                                                                                                                                                                               

Welkom op mijn site Old’s Cool.nl, waar je de meest originele en creatieve cursussen en workshops kunt vinden voor zowel kinderen als volwassenen!              Alle workshops zijn gebaseerd op het hergebruik van (natuurlijke) materialen en voorwerpen en nemen je mee in de oneindige mogelijkheden van ontwerpen van een uniek stukje moois voor in je interieur en daarbuiten.  Leuk dat je een kijkje wilt komen nemen!

Van kleins af aan was het mijn droom om een winkeltje te beginnen. Heerlijk vond ik het vroeger om met mijn zussen op de rommelmarkt spulletjes te verkopen en weer nieuwe ‘rommel’ mee naar huis te nemen… Als tiener groeide mijn interesse voor designmeubels en mooie woonaccessoires en dat heeft er toe geleid dat ik Architectonische Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht ben gaan studeren. Hier kon ik mijn creativiteit kwijt en kreeg ik de kans om zelf mooie dingen te ontwerpen.

Nadat ik mijn studie heb afgerond en een korte tijd heb gewerkt als ontwerper, heb ik de keuze gemaakt om leerkracht te worden in het basisonderwijs, om uiteindelijk (dat dacht ik tenminste…) handvaardigheidsdocente te worden. Dit is alleen ietsje anders verlopen, want ik sta inmiddels alweer 11 jaar met veel plezier, als ‘gewone’ leerkracht, voor de klas! Sinds een jaartje ook heel enthousiast - schoolbreed - als docent beeldende vakken.

Hoewel ik ontzettend geniet van het lesgeven, begon mijn creatieve kant ook weer erg te kriebelen. En dat heeft in 2016 geresulteerd tot het in het leven roepen van         Old’s Cool, waar mijn twee passies; de liefde voor ontwerpen én het lesgeven samenkomen.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat ik onze generatie kan helpen leren ontdekken hoeveel mooie materialen er eigenlijk om ons heen beschikbaar zijn. Oude, bestaande materialen dus, waar de meest mooie (interieur)accessoires van te maken zijn. Vaak doorleefd, gebruikt of juist restjes nieuw materiaal die anders weggegooid zouden worden. Voor (bijna) alles is een nieuwe bestemming te vinden, als je je eigen creativiteit maar stimuleert! Mijn missie is dat ik kinderen en volwassenen wil laten inzien dat ze niet voor elke nieuwe accessoire naar de winkel hoeven te gaan. Zelf iets moois maken levert uiteindelijk het meeste - en het langstdurende! - plezier op.

Naast het stimuleren van het creatief denken, het op een andere manier toepassen van oplossingen bedenken, zou ik iedereen graag bewust willen maken van iets wat men gelukkig de laatste jaren steeds belangrijker is gaan vinden; het hergebruik van producten en materialen, het recyclen van spullen uit onze eigen omgeving.  Er wordt al zoveel weggegooid, dan kun je er maar beter iets moois van maken, is mijn motto! En dat dat echt niet oubollig hoeft te zijn, zal duidelijk te zien zijn tijdens mijn cursussen en workshops.  


En wat nou het allerleukste is van deze manier van ontwerpen?                                                                                                                  Dat het superorigineel wordt en er absoluut maar eentje van jouw ontwerp bestaat!                                                                                 Wat wil je nog meer?


What's in a name...

Old’s Cool is een samensmelting van alles waar Old is Cool voor staat. Oude, gebruikte spulletjes zijn gewoon cool !  Hoe leuk is het om ze met liefde en aandacht een nieuw plekje te geven in onze moderne omgeving. En hoe verrassend is het telkens weer te zien dat oud en nieuw prachtig door één deur kunnen. Zonde om al dat moois niet een tweede, derde, vierde of misschien wel een vijfde leven te bieden. ‘Old’ staat niet alleen voor oude interieur accessoires, maar vooral voor de materialen die ik gebruik tijdens mijn cursussen en workshops. Het Engelse woord ‘school’ hoor je terug als je Old’s Cool snel uitspreekt. Dit verwijst natuurlijk naar mijn tweede passie: het lesgeven.

 

© 2016 - 2021 Old's Cool | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel